söndag 20 mars 2011

Har jag blivit en drinker?

Under gårdagens tretimmars spinningpass så slog två saker mig, det ena var att jag drack som aldrig förr och det andra var att jag kände mig pigg under hela passet. Att det är viktigt att få i sig vätska och energi, men främst vätska, under ett så långt pass vet nog de flesta men jag får sällan i mig mer än två flaskor vilket definitivt är för lite. De flaskor jag har är ca 7dl vilket betyder knappa 1,5 liter, jag skulle tro att det är cirka hälften av vad man borde dricka. Igår fick jag i mig 3½ flaska, vilket är nytt personligt alla kategorier tror jag. Var det kanske därför som jag kände mig så pass pigg som jag gjorde, eller var det något annat i uppladdningen kanske. Utöver vatten brukar jag ha med mig två bananer, för att få i mig lite energi, och det är lite olika hur jag lägger upp intaget av dem. Oftast har jag tagit första efter 1.15-1.30 och den andra efter 2.30, men igår tog jag den första efter 2h och den andra efter de 20 minuter löpning som jag brukar avsluta spinningpassen med, dvs efter 3.20. Kan även detta ha med vätskeintaget att göra?

Passet i övrigt var i vanlig ordning kanonbra, vi har verkligen duktiga ledare i vår klubb. Igår var det Sten som styrde och ställde och jag gillar hans musik som är ytterst varierad, han verkar verkligen lägga ner en hel del tid på att planera musiken till sina pass. Annars var passet fokuserad på styrka och teknik, med mycket klättring men även korta snabba intervaller som 15/45 och 30/60. Det jag minns mest från passet var annars något som jag tror att Sten kallade för Power Reps som vi körde dels i början av passet och dels i slutet. Det handlade i alla fall om att man stannade till cykeln så att pedalerna stod ungefär vågrät på samma höjd och sedan vred man motståndet i botten, som tur var fick man släppa ett niondels varv. På given signal skulle man sedan sätta fart på tramporna i tio varv, men det var enklare sagt än gjort. Man fick verkligen ha full fokus på uppgiften, annars var det som gjort att "fastna" i fel läge och då gick det inte att komma runt. Det hände mig några gånger kan jag säga. Tanken med denna övning är att alla muskler och nervtrådar skall aktiveras för att vara med oss när vi cyklar.

Efter spinningen bytte jag snabbt om till löparskor och hopp upp på löpbandet.


Det finns ett talesätt bland triathleter att "ett cykelpass är inte över förrän man sprungit", detta för att vänja kroppen vid att ställa om till löpning efter cyklingen. Vi kallar det för brickpass.

Utsikten jag hade igår var Vinterstudion och Simpsons.



Och grabben på bandet bredvid var denna biff:




Efter passet var jag riktigt nöjd och det var skönt att känna att det fanns lite liv kvar i kroppen. Tummen upp på det!



Nu ska jag nog allt ge mig ut några timmar i det fina vädret, oddsen på en sväng runt Kastellholmen är riktigt fina. Sedan blir det nog till att kolla vad Sumpan har att erbjuda.

Upp å hoppa med er nu och ge er ut i det kanonfina vädret, det är en order!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar