onsdag 23 januari 2013

Åsiktsfrihet?

Häromdagen publicerade Rebecca Weidemo Uvell en debattartikel i Aftonbladet om att folk som lägger upp statusuppdateringar om sin träning är hälsohetsare. Dagen efter fick hon några minuter i TV4 också tillsammans med en gladiator.

Men vad ville hon egentligen säga?

Ville hon bara ge sig på oss som tränar, och då speciellt löpare, eller ville hon säga något annat? Kan det vara så att hon egentligen menar att man inte bör vara för positiv i sina statusuppdateringar? Kan det vara så att hon blir provocerad av att andra vill säga att de mår bra?

Men är det inte därför dessa sociala medier finns till? Är det inte så att man vill veta vad ens "vänner" håller på med? Vill vi inte veta när våra "vänner" befinner sig på terminal 5 på Arlanda, eller äter middag på Vapiano, eller går på bio, eller är på väg till jobbet med 5:ans spårvagn, eller har långtråkigt i bilkön, eller inte står ut med sina kollegor, eller fikar, eller VAB:ar? Ja, ni förstår.

Eller är det så att vi har dem för att vi själva ska få dela med oss, men att vi inte är speciellt intresserade av vad våra "vänner" håller på med? För vi har väl alla varit med om att någon haft åsikter om vad vi skrivit i våra statusuppdateringar?

Vad är egentligen okej att skriva och vad är inte okej? Frågan är nog inte så lätt att svara på. Men om man blir irriterad eller provocerad borde man nog gå tillbaka till sig själv och fråga sig varför man blir det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar