fredag 27 maj 2011

Mot ljusare tider!


Nu fortsätter Fortum Ljusruset! Nominera din egen motionsrunda för att förbättra belysningen! / Alt. Nominera den motionsrunda DU vill ska få bättre belysning! Fortum lanserar idag projektet ”Ljusruset – Lys upp din bästa motionsrunda”. Alla stockholmare uppmanas att nominera och rösta på löparrundor som behöver bättre belysning, för att det ska bli tryggare och ljusare där just du motionerar. Av de 10 rundor som får flest röster, väljer Fortum slutligen 5 platser som kommer att lysas upp.




Jag är en av fem utvalda träningsbloggare som kommer att vara ambassadör för projektet. Gå in på Ljusrusets sida på Facebook och rösta på min motionsrunda. Eller har din favoritrunda mörka partier som behöver lysas upp, gå in och nominera din egen! Du engagerar dig inte enbart i ett tryggare Stockholm, de rundor som samlar flest röster tävlar även om fina priser.



Projektet är en del i ett långsiktigt samarbete mellan Fortum och Stockholms Stad, där de tillsammans arbetar för ett ljusare, tryggare och mer hälsosamt Stockholm. I april gick motionsloppet ”Ljusruset” av stapeln, där över 7000 deltagare sprang för ljusare motionsspår, och det här är nu nästa steg i satsningen. Tjänsten lanseras i form av en kartfunktion på Facebook , där Stockholmarna uppmanas att nominera och rösta på mörka motionsplatser som de önskar ska bli upplysta.



Kanske har du en runda du brukar springa som du skulle vilja engagera dig för? En runda som du gärna springer, men undviker kvällstid för att den känns mörk och otrygg?Fortum vill ha hjälp med att hitta nya områden som behöver lysas upp och uppmanar dig att tipsa var någonstans du motionerar i Stockholm.

Markera din runda på kartan och skriv en kort motivering till varför just din runda behöver lysas upp. Försäkra dig om att mörkret inte ska hindra dig att motionera och bidra till en tryggare stad!





På Ljusrusets Facebooksida kan du:

· Markera ut din egen motionsrunda för att få den upplyst

· Rösta på befintliga rundor som du tycker behöver bättre belysning

· Samla flest röster till din motionsrunda och vinn fina priser

· Markera din runda för att mäta hur långt du springer

· Få inspiration till nya motionsrundor genom att hitta andra i närheten av var du bor

· Dela med dig av din motionsrunda och uppmana fler att rösta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar