tisdag 5 februari 2013

Korta snabba och lite andnöd

Dagens träning har bestått av ett löp- och ett simpass, det börjar nästan bli en rutin på tisdagar numera. Kanske också på torsdagar.

Löppasset bestod av korta intervaller, 40s hög fart och 20s vila emellan och dessa gjorde femton gånger. Tanken är att de snabba musklerna, eller muskelfibrerna, skall få jobba lite samt att bättra på konditionen. Tyvärr var inte underlaget tillräckligt bra för att få upp någon vidare fart vilket ledde till att jag inte blev så trött som jag hoppats på. Tur att jag hade simningen också.

Simningen ja. Micke hade knåpat ihop en loop på 400m truckarfart, 6x50m prog 1-3 (med en loop, en roll och en TD per längd), 200m femtakt och 2x50m (första 15m MAX). Lungorna fick jobba på duktigt på allt utom fyrhundringen, stundtals kändes det som att jag höll på att drunkna. Men det är ju också ett sätt att träna konditionen på.

I bilen på väg hem från träningen var Evy Palm med på radio, tänk att hon peakade vid 47 års ålder. Snacka om ett levande bevis på att det aldrig är för sent att börja springa. Vilken superkvinna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar