tisdag 4 december 2012

Grattis svensk triathlon!





Och grattis Lisa, förstås!

Idag har Svenska Dagbladet delat ut sitt bragdguld till Lisa Nordén och hela triathlonsverige jublar, såklart. Samtidigt rasar seglarsverige och säkert stora delar av fotboll- och hockeydito. Svenska idrottare har gjort enastående prestationer under året, men störst av dem alla var alltså Lisa. Om Svenska Dagbladet får bestämma alltså.

Jag tycker att det var ett alldeles utomordentligt bra val, även om jag också håller Småkronornas insats väldigt högt. Jag kan förstå att seglarvännerna tycker att det är orättvist att inte Lööf/Salminen vann då de trots allt tog hem Sveriges enda OS-guld i London. Där blev ju Lisa trots allt "bara" tvåa. Lisas bragd låg såklart i att komma till start i OS efter en problemfylld uppladdning och när hon under hösten lyckades bärga VM-guldet efter att ha laddat upp med en matförgiftning natten till tävlingen.

Svensk triathlon är också att gratulera, eftersom sporten aldrig tidigare haft en sådan ambassadör. Visst, det har funnits ett antal profiler tidigare, men inga som lyckats visa upp sporten på det sätt som Lisa gjort. Sporten växer så det knakar, men det är bara att hoppas att förbundet har kraft att lyckas knyta till sig ungdomar runt om i landet. För det är där svensk triathlon har sin framtid, inte bland alla oss som har det som må-bra-hobby.

För att återgå till rättviseaspekten i utdelningen så anser jag att den har väldigt lite med saken att göra. Världen är inte rättvis, speciellt inte sportvärlden, men det är inget man kan ta hänsyn till. Man får helt enkelt bara acceptera det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar